marți, 7 iunie 2011

Cea mai buna asigurare pentru animalul tau


Recent s-au introdus si in tara noastra asigurarile pentru animale de companie. Desi nu sunt foarte bine promovate, acest tip de polite se pot dovedi utile posesorilor de animale, intrucat preturile practicate de medici veterinari pot fi foarte ridicate.
Desi nu sunt inca multe companii care ofera acest tip de polita, este bine sa stiti ce factori trebuie luati in calcul inainte de incheierea ei. In primul rand, trebuie sa cautati echilibrul dintre cea mai buna acoperire pentru animalul dvs. de companie si costuri.
Varsta este unul dintre factori determinanti pentru aceasta polita de asigurare. Unele companii aleg sa nu asigure animale cu varsta sub un an, pentru ca bolile pe care s-ar putea sa le fi mostenit sa aiba timp sa se manifeste. De asemenea, animalele prea batrane nu pot fi asigurate.
Rasa animalului (in special in cazul cainilor) reprezinta un alt considerent important. Anumite rase sunt predispuse la anumite boli cronice (de exemplu, cainii de talie mare sunt predispusi la dizlocarea soldului), astfel ca asiguratorii refuza sa incheie polite pentru ele sau stabilesc costuri ridicate. Mai mult, cainii agresivi nu vor primi polite de asigurare din partea anumitor companii, insa pentru ei se pot incheia polite care sa acopere raspunderea proprietarului in cazul in care animalul provoaca anumite daune.
Dupa ce ati luat in calcul toate aceste detalii este momentul sa va ganditi la nevoile animalului dvs.: Ce fel de costuri ar trebui sa acopere polita? Credeti ca veti avea nevoie si de servicii de urgenta veterinara? Aveti nevoie ca asigurarea sa acopere costurile unor operatii precum castrarea sau eutanasierea? Aveti nevoie de servicii de rutina, precum vaccinuri si analize periodice sau le puteti acoperi singur? Fiecare dintre aceste servicii va creste pretul politei de asigurare, asa ca alegeti cu grija.
Fiti atenti si la optiunile de plata: Polita acopera costul integral al procedurilor si serviciilor medicale sau trebuie sa contribuiti si dvs. cu un anumit procent? Cu cat acest procent este mai mare, cu atat rata asigurarii va fi mai mica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu